
Ramsløksuppe
En kortreist oppskrift fra Ramsåsen i Bærum.
Middagsretter
Lett
30minutter
Oslo og Akershus
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 200 g ramsløk
- 30 g margarin
- 30 g mel
- 1 l kraft
- 1 ts revet muskattnøtt
- 4 stk egg (hardkokte)
- 1 ts salt (smak til)
Fremgangsmåte
- Rens bladene og damp dem i 5-10 minutter til de er møre. Kok røttene for seg til de møre. Hakk alt godt. Ta vare på kokevannet.
- Smelt smør i en kjele, rør inn melet og spe med kraft og kokevann.
- Ha i ramsløken og smak til med salt og muskat. Gi suppen et godt oppkok.
Server suppen med halve egg og godt brød.
Rettens opphav
Ramsløk vokser vilt i Norge langs kysten fra Østfold til Trøndelag. Ramsåsen i Bærum har fått navnet sitt etter denne urten.
Bladene kan minne om liljekonvall (som er giftig!), men lukter karakteristisk av hvitløk.
Denne oppskriften ble sendt inn av Bærum Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012. Oppskriften er fra Randi Økern.