
Potetsalat
Klassisk tilbehør til grillmat, spekemat eller til koldtbordet.
Tilbehør
Lett
1døgn
Oslo og Akershus
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 1 kg kokte, avkjølte poteter
- 1.5 dl pariseragurker
- 2 stk epler
- 1 stk boks rømme
- 1 dl yoghurt naturell
- 2 stk pakker lettmajones
- 2 ts fløte
- 2 ss agurklake eller sitronsaft
- 1 ss gressløk
- 1 ss kruspersille
Fremgangsmåte
- Skjær potetene, agurker og epler i biter.
- Bland rømme, yoghurt og majones til en saus, og bland alt sammen.
- La potetsalaten stå kaldt til neste dag, og bland inn fløte, agurklake eller sitronsaft og urtene før servering.
Tips
Potetsalaten kan lages og serveres samme dag, men smakene blir best når de får satt seg litt.
Rettens opphav
Denne oppskriften ble sendt inn av Torhild Solem til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.