
Peppernøtter
Små munnfuller med smak av jul.
Kaker
Middels
3timer
Oslo og Akershus
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 250 g sirup
- 250 g sukker
- 125 g smør eller margarin
- 500 g hvetemel
- 1 ts ingefær (toppet teskje)
- 1 ts koriander (toppet teskje)
- 1 ts nellik
- 1 ts pepper
- 5 stk dråper sitronessens
- 5 stk dråper mandelessens
- 2 stk små egg
- 0.5 ts hornsalt
Fremgangsmåte
- Kok opp sukker og sirup i en kjele.
- Hell den varme sukkerblandingen over smøret, og tilsett krydder og essensene.
- Pisk eggene lett sammen, og tilsett disse vekselvis med siktet hvetemel med hornsalt.
- Arbeid deigen raskt sammen og sett den kaldt i noen timer.
- Varm ovnen til 175 grader.
- Trill ut deigen til små kuler, og sett kulene på en bakepapirkledd stekeplate.
- Stek kakene i 8-10 minutter til de er pent brune. Avkjøl deretter på rist.
Peppernøtter
Disse kakene er små og harde, og passer godt til kaffen.
Rettens opphav
Tørre småkaker til jul ble vanlig i Norge omkring 1900. Siden dette var holdbare kaker, kunne mye av julebaksten gjøres unna i god tid før høytiden.
Denne oppskriften ble sendt inn av Eva Øvren i Østre Udnes Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.