Mammas torsk i form

torsk på fjøl

Mammas torsk i form

En barnevennlig og god torskerett som er enkel å lage.

Middagsretter

Lett

40minutter

Oslo og Akershus

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 600 g torskefilét (fersk eller frossen)
  • 2 stk løk
  • 5 dl kefir
  • 1 dl tomatpure
  • 2 ss smør eller margarin til steking

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 180 grader.
  2. Del torskefilèten i porsjonstykker. Stek fisken lett i stekepanne og legg den over i en ildfast form.
  3. Grovhakk løken og fordel over fisken. Salte og pepre.
  4. Rør sammen kefirmelk og tomatpuré. Hell sausen over fisken.
  5. Stek i ovnen i cirka 20 minutter.

Server med kokte poteter og en grønn salat eller råkostsalat til.

Rettens opphav

Torsk ble tradisjonelt fisket i Oslofjorden i alle måneder som inneholdt «r» – i resten av året kunne man nemlig finne mark ved ryggbeinet på torsken.
Denne oppskriften ble sendt inn av Trine Amalie Sjøvold i Bærum Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012. Oppskriften er fra Mona Cappelen. Hun forteller at denne oppskriften har lært tre generasjoner barn å spise fisk – med glede!