Løpstikkesuppe

løpstikke på bord

Løpstikkesuppe

Deilig kremet suppe med smak av vår.

Middagsretter

Lett

30minutter

Oslo og Akershus

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 25 g meierismør
  • 2 stk gul løk
  • 2 dl løpstikke
  • 25 g hvetemel
  • 6 dl kraft eller buljong
  • 2 dl melk

Fremgangsmåte

  1. Finhakk løken og løpstikken.
  2. Smelt smør i en kasserolle og la løken surre i cirka fem minutter til den er myk og blank.
  3. Ha i løpstikke og rør inn hvetemelet.
  4. Spe med kraft og la det småkoke i 15 minutter under lokk. Tilsett melk og smak til med salt og nykvernet sort pepper.
  5. Hvis suppen blir for tykk, tilsett mer melk. Varm forsiktig opp og server.

 

Rettens opphav

Fra gammelt av er løpstikke kjent som kjærlighetsurt. Den ble ofte satt i nærheten av fjøsdøra slik at kyrne og oksen kunne spise litt av den. Det ble sagt å bidra til flere kalver.
Denne oppskriften ble sendt inn av Skedsmo Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.