Lam i karri-epler

Lam i karri-epler

Lam og epler er i sesong omtrent samtidig - og det er neppe tilfeldig!

Middagsretter

Lett

60minutter

Oslo og Akershus

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1200 g lammekjøtt (f.eks. fårikålkjøtt)
  • 700 g epler
  • 1 stk stor gul løk
  • 2 ts salt
  • 2 ts karri
  • 1.5 ts pepper

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 175 grader.
  2. Skrell og del opp eplene. Fjern kjernehusene og legg bitene i en ildfast form.
  3. Strø litt av saltet og karrien over eplene.
  4. Grovhakk løken og fordel den over eplene.
  5. Legg kjøttbitene på toppen og strø over resten av krydderet.
  6. Stekes i ovnen til kjøttet er passe stekt.

Serveringstips

Server retten med kokte poteter eller ris. Eplene er både saus og tilbehør, men om du ønsker kan du også servere en frisk salat ved siden av.

 

Rettens opphav

Denne oppskriften ble sendt inn av Eva Øvren i Østre Udnes Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.