
Kakemenn
Barnas favoritt! Kakemenn har enkel smak og er lette å like.
Kaker
Lett
2døgn
Oslo og Akershus
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 350 g sukker
- 500 g hvetemel
- 1 ts hornsalt
- 75 g smør eller margarin (smeltes)
- 2 dl melk
- 1 stk egg (halvpiskes)
Fremgangsmåte
- Bland de tørre ingrediensene.
- Bland halvpisket egg med melk og smeltet smør.
- Bland det tørre og det våte og elt deigen godt sammen. Strø litt mel over og sett deigen kjølig til neste dag.
Neste dag:
- Sett stekeovnen på 180 grader.
- Strø bakebordet med mel og kjevle ut et emne til cirka en halv centimeter tykkelse.
- Stikk ut figurer med pepperkakeformer. Samle deigen som bli mellom figurene, kna den igjen og kjevle ut på nytt. Fortsett slik til deigen er brukt opp.
- Legg figurene på bakepapirkledd stekeplate og stek dem lysegule.
1 porsjon gir cirka 10 store kakemenn. Det kan være morsomt å dekorere kakene etter steking. Man kan bruke melis eller utspedd konditorfarge.
Rettens opphav
Denne oppskriften ble sendt inn av Eva Øvren fra Østre Udnes Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012. Hun forteller at oppskriften var en slager i Kristiansand på 1980-tallet, og at hun fikk oppskriften fra en annen småbarnsmor.