Helkokt ørret

ørret på bakepapir

Helkokt ørret

En klassiker på koldtbordet!

Middagsretter

Middels

60minutter

Oslo og Akershus

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 stk ørret (cirka 3 kg)
  • 1 ss salt
  • 2 ts pepper
  • 1 stk bunt dill

Fremgangsmåte

  1. Rens og vask fisken godt. Legg den buet i en stor kjele. Hell kaldt vann over til fisken er dekket. Ha i krydder og dill.
  2. Kok raskt opp til kokepunktet. Ta kjelen av platen ved første tegn til koking.
  3. Sett kjelen kjølig og la fisken avkjøles helt i kokekraften. Koker du den om kvelden kan den stå natten over.
  4. Etter avkjøling tas fisken forsiktig opp fra kjelen og over på et fat.
  5. Lag et snitt langs ryggraden og ned rundt hode og hals. Flekk skinnet av på begge sider.
  6. Pynt fisken med salat, dill og sitron.

Serveres på koldtbord, som forrett eller enkeltrett. Pepperrotkrem eller remulade er godt til.

 

Rettens opphav

Denne oppskriften ble sendt inn av Torhild Solem i Ski Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.