Havremakroner

havremakroner på tallerken

Havremakroner

Lettlagde småkaker på sunt norsk korn.

Kaker

Lett

25minutter

Oslo og Akershus

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 2 stk egg
  • 100 g sukker
  • 50 g smør eller margarin
  • 150 g havregryn
  • 75 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 4 stk dråper mandelessens (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Visp egg og sukker til eggedosis
  3. Bland i mandeldråper og det tørre, vekselvis med smeltet, klarnet smør.
  4. Bruk to skjeer til å sette deigen som topper på en bakepapirkledd stekeplate.
  5. Stekes midt i ovnen i 10-15 minutter til makronene er lysebrune.

1 porsjon gir cirka 35 kaker.

Havre

Havre er sunt, og inneholder mye fiber og sunne fettsyrer. Havren man kjøper i butikker her i landet er som oftest norskprodusert.

Rettens opphav

På 1800-tallet var det mest vanlig å dyrke havre blant bønder i Akershus. Etterhvert ble også bygg og hvete mer vanlig. Havre var den mest dyrkede kornsorten fram til ca. midten av 1950-årene i Norge.
Denne oppskriften ble sendt inn av Eva Øvren fra Østre Udnes Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.