
Havremakroner
Lettlagde småkaker på sunt norsk korn.
Kaker
Lett
25minutter
Oslo og Akershus
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 2 stk egg
- 100 g sukker
- 50 g smør eller margarin
- 150 g havregryn
- 75 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 4 stk dråper mandelessens (kan sløyfes)
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 200 grader.
- Visp egg og sukker til eggedosis
- Bland i mandeldråper og det tørre, vekselvis med smeltet, klarnet smør.
- Bruk to skjeer til å sette deigen som topper på en bakepapirkledd stekeplate.
- Stekes midt i ovnen i 10-15 minutter til makronene er lysebrune.
1 porsjon gir cirka 35 kaker.
Havre
Havre er sunt, og inneholder mye fiber og sunne fettsyrer. Havren man kjøper i butikker her i landet er som oftest norskprodusert.
Rettens opphav
På 1800-tallet var det mest vanlig å dyrke havre blant bønder i Akershus. Etterhvert ble også bygg og hvete mer vanlig. Havre var den mest dyrkede kornsorten fram til ca. midten av 1950-årene i Norge.
Denne oppskriften ble sendt inn av Eva Øvren fra Østre Udnes Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.