
Bringebærhorn
Nydelige horn med bringebærfyll.
Kaker
Lett
20minutter
Oslo og Akershus
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 500 g hvetemel
- 125 g margarin eller smør
- 40 g gjær
- 1 ts kardemomme
- 1 stk egg
- 3 dl lunken melk
- 3 dl bringebærsyltetøy
- 1 stk egg til pensling
- 50 g grovhakkede mandler (om ønskelig)
Fremgangsmåte
- Sikt melet i en bakebolle, og smuldre i margarin og gjær.
- Tilsett sukker, kardemomme, egg og den lunkne melken.
- Elt deigen sammen og la den heve til det dobbelte.
- Del deigen i 3 deler. Kjevle hver deig ut til en rund form med cirka 30 centimeter i diameter.
- Del hver leiv opp i 8 sektorer (som pizzastykker). Legg en god skje med fast bringebærsyltetøy på den bredeste delen, og rull deigen sammen fra bredsiden mot spissen.
- Legg hornene på et stekebrett og etterhev i 15 minutter.
- Pensle hornene med sammenvispet egg og strø eventuelt hakkede mandler over.
- Stek hornene i 10 minutter, midt i ovnen på 230 grader.
1 porsjon gir cirka 24 horn.
Rettens opphav
Gjærbakst var ikke vanlig i Norge før komfyren kom rundt 1900. Samtidig med dette ble det lettere å få kjøpt mel, og kjøpegjær ble også vanligere. Før dette brukte man gjerne gjærrester fra ølbrygging.
Denne oppskriften ble sendt inn av Vestby Bygdekvinnelag i Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.