
Glasert ribbe
Solbær og sennep gjør dette til en smakfull vri på svineribbe.
Middagsretter
Middels
1.5timer
Oslo og Akershus
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 2 kg svineribbe
- 2 ts salt
- 2 ts pepper
- 2.5 dl solbærgele eller -syltetøy
- 3 ss slottssennep
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts pepper
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 200 grader.
- Skjær vekk all svoren på ribba og gni den inn med salt og pepper.
- Stek ribba i cirka 1 time.
- Kok solbærgeleen og sennep til det tykner litt. Smak til med salt og pepper.
- Skjær noen snitt, cirka 1/2 centimeter dype, i den ferdigstekte ribba.
- Hell solbærblandingen over ribba og sett den tilbake i ovnen, på 250 grader i cirka 5 minutter.
Rettens opphav
Da komfyrer i økende grad ble vanlig. mot slutten av 1800-tallet – begynnelsen av 1900-tallet, ble det skikk å steke ribbe i ovnspanne i stekeovnen.
Denne oppskriften er en vri på tradisjonell ribbe, og ble sendt inn av Kråkstad Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.