
Traktkantarellsuppe
Deilig suppe fra naturens spiskammers.
Middagsretter
Middels
25minutter
Oslo og Akershus
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 1 l fersk traktkantarell
- 1 ss smør
- 4 ss hvetemel
- 1 l hønsekraft/-buljon
- 1 ss tomatpuré
- 1 ss blåmuggost, f.eks. Norzola
- 1 dl fløte
- 1 ts sitronsaft
Fremgangsmåte
- Rens og skjær soppen i biter. Fres den i smør i ei gryte i noen minutter.
- Dryss hvetemel over og rør godt. Spe deretter med buljong, litt og litt om gangen.
- Smak til med tomatpuré og ost, og la suppa koke i 10 minutter.
- Ha i fløte og sitronsaft. Pynt gjerne med litt grønt før servering.
Rettens opphav
Soppsanking har ikke lange tradisjoner i Norge, men tok seg opp utover 1900-tallet. Med rasjonering og matmangel under 2.verdenskrig ble folk tvunget til å bli mer oppfinnsomme og høste av det naturen ga, og det ble plukket og brukt mye sopp i disse årene.