Traktkantarellsuppe

kantarellsuppe i skål

Traktkantarellsuppe

Deilig suppe fra naturens spiskammers.

Middagsretter

Middels

25minutter

Oslo og Akershus

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 l fersk traktkantarell
  • 1 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 1 l hønsekraft/-buljon
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 ss blåmuggost, f.eks. Norzola
  • 1 dl fløte
  • 1 ts sitronsaft

Fremgangsmåte

  1. Rens og skjær soppen i biter. Fres den i smør i ei gryte i noen minutter.
  2. Dryss hvetemel over og rør godt. Spe deretter med buljong, litt og litt om gangen.
  3. Smak til med tomatpuré og ost, og la suppa koke i 10 minutter.
  4. Ha i fløte og sitronsaft. Pynt gjerne med litt grønt før servering.

 

Rettens opphav

Soppsanking har ikke lange tradisjoner i Norge, men tok seg opp utover 1900-tallet. Med rasjonering og matmangel under 2.verdenskrig ble folk tvunget til å bli mer oppfinnsomme og høste av det naturen ga, og det ble plukket og brukt mye sopp i disse årene.