Kokosmakroner

kokosmakroner på fat

Kokosmakroner

En av de klassiske "syv sortene" til jul - men gode hele året!

Kaker

Lett

25minutter

Oslo og Akershus

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 4 stk eggehviter
  • 2 dl sukker
  • 5 dl kokosmasse

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 180 grader.
  2. Lag røren i en kjele. Visp først eggehvitene lett, bland deretter inn sukker og kokosmasse.
  3. Sett kjelen på middels varme og rør godt til massen blir seig og blank.
  4. Bruk to teskjeer til å legge deigen i små topper på en smurt eller bakepapirkledd stekeplate.
  5. Stek midt i ovnen i cirka 12 minutter til de har fått en gylden farge.

 

1 porsjon gir cirka 25 kokosmakroner. Eggeplommene som blir til overs kan du for eksempel bruke til å lage eggeplommekaker (åpner i ny fane).

Rettens opphav

Denne oppskriften ble sendt inn av Vestby Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.

Se også

array(3) {
  ["acf_fc_layout"]=>
  string(16) "related_articles"
  ["title"]=>
  string(8) "Se også"
  ["ids"]=>
  array(3) {
    [0]=>
    array(1) {
      ["id"]=>
      int(785)
    }
    [1]=>
    array(1) {
      ["id"]=>
      int(996)
    }
    [2]=>
    array(1) {
      ["id"]=>
      int(787)
    }
  }
}