
Riskrem
Restemat og festdessert! Riskrem er en raskt og godt.
Desserter
Lett
10minutter
Oslo og Akershus
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 1 stk boks kremfløte
- 6 dl risgrøt
- 1 ts sukker
- 2 ts vaniljesukker
- 5 stk dråper mandelessens
Fremgangsmåte
- Stivpisk fløten sammen med sukker, vaniljesukker og mandelessens.
- Rør inn grøten.
- Hell riskrem over i porsjonsskåler eller i en pen bolle.
Serveringstips
Rød saus er kjempegodt på riskrem. Oppskrift på rød saus finner du her (åpner i ny fane).
Om du ønsker variasjon kan du også servere desserten med frisk frukt eller bær. Hakkede mandler over er også godt.
Rettens opphav
Riskrem er en super måte å få brukt opp rester av risengrynsgrøt på. Tradisjonelt var riskrem en vanlig dessert til jul og på søndager. Slik fikk man brukt opp restene etter «lørdagsgrøten».
Denne oppskriften ble sendt inn av Eva Øvren i Østre Udnes Bygdekvinnelag i Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.
array(3) { ["acf_fc_layout"]=> string(16) "related_articles" ["title"]=> string(8) "Se også" ["ids"]=> array(3) { [0]=> array(1) { ["id"]=> int(2390) } [1]=> array(1) { ["id"]=> int(1411) } [2]=> array(1) { ["id"]=> int(800) } } }