
Blomkål polonaise
Enkel og god rett som passer til lunsj eller som middagstilbehør.
Tilbehør
Lett
20minutter
Oslo og Akershus
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 1 stk blomkålhode
- 2 stk egg
- 2 ss smør
Fremgangsmåte
- Hardkok eggene (8-10 minutter), fjern skallet og hakk dem eller del de to ganger i eggedeleren.
- Rens blomkålhodet, fjern bladene og skjær et dypt kors i stilken (da koker hele hodet jevnere). Kok det i saltet vann til det er så vidt mørt.
- Mens blomkålen kokes smeltes smøret i en stekepanne, og de hakkede eggene has i. Demp varmen, rør av og til. Smøret og eggene vil etter litt omdannes til et skum som lukter nøtteaktig.
- Sil godt av blomkålen og legg den på et fat. Hell eggeblandingen over.
Serveringstips
Servert som tilbehør til middag rekker et blomkålhode til 4 personer. Om du ønsker å servere «Blomkål polonaise» til lunsj rekker et blomkålhode til 2 personer.
Rettens opphav
– Det er rart hvordan enkelte matretter bringer fram lykkelige barndomsminner! skrev Trine Amalie Sjøvold fra Bærum Bygdekvinnelag som sendte inn denne oppskriften til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012. Hun oppgir Aase Bay Sjøvold som kilde til denne oppskriften, og skriver videre at Blomkål Polonaise var et alternativ til smørbrød som lunsj på Oslos bedre kafeer på 50- og 60-tallet. – Det var høydepunktet for en liten pike på de sjeldne handleturene i byen med mor.
array(3) { ["acf_fc_layout"]=> string(16) "related_articles" ["title"]=> string(8) "Se også" ["ids"]=> array(3) { [0]=> array(1) { ["id"]=> int(3261) } [1]=> array(1) { ["id"]=> int(1365) } [2]=> array(1) { ["id"]=> int(976) } } }