
Brenneslesuppe
Grønn, god og næringsrik!
Middagsretter
Lett
25minutter
Hedmark
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 2 ss olje
- 1 stk løk
- 0.5 stk purre
- 1 stk hvitløksfedd
- 1 stk potet, skrelt og i terninger
- 1 l hønsekraft eller buljong
- 300 g ferske brennesleskudd
- 1.5 dl fløte
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts pepper
Fremgangsmåte
- Varm olje i en gryte. Fres løk, hvitløk, purre og potet i oljen til løken er blank.
- Tilsett kraften og la suppen koke opp.
- Tilsett brennesleskuddene. La suppen koke i cirka 15 minutter.
- Kjør suppen jevn med en stavmikser.
- Tilsett fløte, kok opp og smak til med salt, pepper og eventuelt andre krydder/urter.
Serveringstips
Halve, hardkokte egg i suppa smaker og metter godt! Server gjerne med godt brød til.
Hvis du ikke har tilgang til brennesle, kan du bruke spinat eller grønnkål.
Rettens opphav
Brennesle er blant de ville vekstene i Norge med mest vitaminer og mineraler.
Denne oppskriften ble sendt inn av Ingunn Bakken i Hedmark Bygdekvinnelag i Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.
array(3) { ["acf_fc_layout"]=> string(16) "related_articles" ["title"]=> string(11) "Prøv også" ["ids"]=> array(3) { [0]=> array(1) { ["id"]=> int(928) } [1]=> array(1) { ["id"]=> int(3174) } [2]=> array(1) { ["id"]=> int(1187) } } }