
Helle Cecilie Berger
Saft av svartsurbær (aronia)
Oppskrift på en deilig saft av svartsurbær og solbær, rik på smak og stappfull med antioksidanter.
Drikke
Lett
60minutter
Oslo og Akershus
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 3 l aroniasaft/svartsurbærsaft
- 3 dl solbærsirup
- 2.5 dl sukker
- 1 stk dæsj kanel
- 1 stk dæsj sitronsaft
Fremgangsmåte
Saften med svartsurbær og solbær kokes opp og fylles på steriliserte glassflasker.
Oppskrift på sterilisering av glassflasker:
Damp glassflasker i en kasserolle med kokende vann i to minutter eller i langpanne i stekeovn på 125°C i 10–15 minutter.
Rettens opphav
Svartsurbær (Aronia melanocarpa) er en lauvfellende busk i rosefamilien, som i Europa trolig er mest kjent som prydbusk. Den stammer fra det østre Nord-Amerika. Busken har hvite blomster som kommer i mai–juni. Senere på sommeren kommer de sorte bærene. Om høsten har den vakre høstfarger.
De dekorative bærene er spiselige og fulle av antioksidanter – og brukes i juice, vin, likør, saft, syltetøy eller som naturlig fargestoff.