
Mari Svenningsen
Rakfisk og spinatsuppe
En spennende kombinasjon som smaker himmelsk.
Middagsretter
Lett
30minutter
Oppland
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 150 g Dypfrossen spinat
- 1 l Hønsebuljong
- 2 ss Hvetemel
- 1 ts Salt
- 0.25 ts Muskat
- 1 dl Fløte
Fremgangsmåte
Visp kveitemjøl ut i kald hønsebuljong og spinat. Kok opp under omrøring. La suppa småkoke i 5–10 minutt. Rør av og til. Smak suppa til med salt og muskat. Rør inn fløyte.
Server suppa varm med rakfisk tredd på spyd og flatbrød til. Rakfiskbitar kan og dryssast i suppa ved servering.
Rettens opphav
Oppskrift og bilde er å finne i boka «HeiMAT – Grepa gøtt frå Valdres», 2011. Forfattere: Eivind Haalien og Berit Ildjarnstad.