Rakfisk og spinatsuppe

Rett til å bruke bildet sammen med oppskriften Rakfisk og spinatsuppe. Fra boka heiMAT, skrevet av Eivind Haalien og Berit Ildjarnstad.

Mari Svenningsen

Rakfisk og spinatsuppe

En spennende kombinasjon som smaker himmelsk.

rakfisk

spinat

valdres

Middagsretter

Lett

30minutter

Oppland

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 150 g Dypfrossen spinat
  • 1 l Hønsebuljong
  • 2 ss Hvetemel
  • 1 ts Salt
  • 0.25 ts Muskat
  • 1 dl Fløte

Fremgangsmåte

Visp kveitemjøl ut i kald hønsebuljong og spinat. Kok opp under omrøring. La suppa småkoke i 5–10 minutt. Rør av og til. Smak suppa til med salt og muskat. Rør inn fløyte.

Server suppa varm med rakfisk tredd på spyd og flatbrød til. Rakfiskbitar kan og dryssast i suppa ved servering.

Rettens opphav

Oppskrift og bilde er å finne i boka «HeiMAT – Grepa gøtt frå Valdres», 2011. Forfattere: Eivind Haalien og Berit Ildjarnstad.