
Mari Svenningsen
Sprøsteikt røsti med rakfisk og rogn
Snadder og sprøtt både til forrett og kveldkos.
Middagsretter
Lett
30minutter
Oppland
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 4 stk Store poteter
- 2 ss Smør
- 200 g Rakfisk
- 4 ss Lettsalta rogn
- 4 ss Rømme
- 1 stk Hakka persille
Fremgangsmåte
Skrell potet, riv den grovt på eit rivjern. Klem ut væske, del i fire kaker, og steik på middels varme til dei er gylne og sprø.
Bland det meste av rogna i rummen.
Skjer fisken i skiver, og legg denne på røsti, ha på rumme med rogn, pynt med persille og rogn.
Rettens opphav
Oppskrift og bilde er å finne i boka «HeiMAT – Grepa gøtt frå Valdres», 2011. Forfattere: Eivind Haalien og Berit Ildjarnstad.