
Anders Henriksen
Leverpostei – et velsmakende julepålegg
Eva Øvren deler her sin oppskrift på saftig, deilig leverpostei.
Middagsretter
Lett
120minutter
Oslo og Akershus
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 1200 g lever, gjerne svin
- 1 stk stor løk eller to middels løk
- 25 g smør
- 6 ss hvetemel
- 4 dl melk
- 2 ss salt
- 1 ts nellik
- 1 ts allehånde
- 2 ts pepper
- 3 stk egg
Fremgangsmåte
Lag jevning av smør og hvetemel og spe med melken. Kok opp under omrøring. Avkjøl sausen og tilsett krydder. Mal lever og løk på kjøttkvern. Bland levermassen og sausen og tilsett halvpiskede egg. Fordel massen i to smurte former.
Stek posteiene i vannbad i ca. 1 time ved 170 °C.
Rettens opphav
Et klassisk julepålegg laget med lever fra slaktedyret.