Leverpostei – et velsmakende julepålegg

Julepålegg. leverpostei laget av Eva Øvren, Østre Udnes Bygdekvinnelag

Anders Henriksen

Leverpostei – et velsmakende julepålegg

Eva Øvren deler her sin oppskrift på saftig, deilig leverpostei.

bruk hele dyret

julepålegg

kjøttpålegg

lever

svin

Middagsretter

Lett

120minutter

Oslo og Akershus

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1200 g lever, gjerne svin
  • 1 stk stor løk eller to middels løk
  • 25 g smør
  • 6 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • 2 ss salt
  • 1 ts nellik
  • 1 ts allehånde
  • 2 ts pepper
  • 3 stk egg

Fremgangsmåte

Lag jevning av smør og hvetemel og spe med melken. Kok opp under omrøring. Avkjøl sausen og tilsett krydder. Mal lever og løk på kjøttkvern. Bland levermassen og sausen og tilsett halvpiskede egg. Fordel massen i to smurte former.

Stek posteiene i vannbad i ca. 1 time ved 170 °C.

Rettens opphav

Et klassisk julepålegg laget med lever fra slaktedyret.