
Stekte torsketunger
Delikatesse i skreisesongen.
Middagsretter
Lett
20minutter
Nordland
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 20 stk torsketunger
- 2 dl hvetemel
- 1 ss salt
- 1 ts pepper
- 100 g smør
Fremgangsmåte
Vask tungene godt. Med litt eddik i vannet er det lettere å få dem reine.
Bland mel, salt og pepper og vend tungene i blandingen. Smelt smør, og steik tungene til de er gyldne, ca 3 minutter på hver side. Server stekte torsketunger med poteter og raspa gulrot.
Rettens opphav
Denne oppskrifta er henta fra boka Gamle matoppskrifter fra Nordland, samla og gitt ut av Nordland Bondekvinnelag i 1983.
I fiskeværene i Nord-Norge har man «alltid» spist torsketunger i skreisesongen under Lofotfisket. Det er ofte skoleungdom som tjener penger på å skjære torsketunger under fisket.