Aniskringler

Aniskringle

Helle Cecilie Berger

Aniskringler

God hvetebakst.

Brødmat/Bakverk

Lett

1timer

Nordland

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 7 dl melk
  • 100 g margarin
  • 100 g fersk gjær, eller tilsvarende med tørrgjær (1 pose tilsvarer 50 gram)
  • 12 ss farin
  • 2 ts anis
  • 2 ts malt kardemomme
  • 2 l hvetemel

Fremgangsmåte

Bland hvetemel, farin, anis og kardemomme. Smelt margarinen, ha i melka og tilsett den lunkne væsken til det tørre. Bruker du tørrgjær blandes den i det tørre, bruker du fersk gjær røres den ut i melka.

La deigen heve til dobbel størrelse. Del så deigen i emner på ca 70 gram, det gir litt lubne kringler.

La kringlene etterheve i ca 30 minutter. Pensles med egg. Kringlene steikes på 225 grader, midt i ovnen i ca 12 minutter.

Nydelig med smør, hvitost eller brunost.

Denne porsjonen gir omtrent 35 kringler.

 

 

Rettens opphav

Denne oppskrifta har vi fått fra Mona Sjonbotn, som har den fra sin svigermor Inger Sjonbotn. For Mona er aniskringler et must til julebaksten!