Klippfiskbollar

Klippfiskbollar

Sprøsteikte fristelser av klippfisk.

Middagsretter

Middels

30minutter

Møre og Romsdal

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 stk tallerken ferdig kokt og rensa klippfisk (ca 500 gram)
  • 80 g margarin
  • 2 dl mjølk
  • 0.25 ts muskat
  • 1 stk eggeplomme
  • 1 ts salt (etter smak)
  • 1 stk eggekvite (til griljering)
  • 1 dl støytt brød (til griljering)

Fremgangsmåte

Lag ein fast saus av margarin og mjøl, og spe med mjølk. Ha i eggeplomme og muskat. Gni fisken sund, og bland alt saman. Lag runde bollar, og vend dei i eggekvita og støytt brød.

Kok klippfiskbollane i smultgryte (fritér).

Dette er ein god varmrett som høver fint attåt kveldsmaten!

Rettens opphav

Klippfisk er og har vært en viktig råvare flere steder langs norskekysten, særlig fra Møre og Romsdal og nordover. Torsk blir foredla til klippfisk ved at torsken blir «flekt», det vil si delt på langs ved buken og bretta ut. Deretter blir torsken vaska, salta og tørka. Tidligere blei klippfisk tørka utendørs, gjerne på steinheller, svaberg og klipper – derav navnet klippfisk. Klippfisk har mange bruksområder – servert kokt med tilbehør som pteter, ertestuing og flesk, som bacalao i tomatsaus og som grateng med hvit saus.

Denne oppskrifta er henta frå boka «Den gode smaken», gjeve ut av Møre og Romsdal Bygdekvinnelag.