
Krisepålegg
Pålegg med enkle råvarer.
Tilbehør
Lett
1timer
Oslo og Akershus
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 2 ss smør
- 2.5 stk store løk
- 25 g fersk gjær (en halv pakke)
- 2 stk brødskiver uten skorpe
- 0.5 l vann
- 1 ts salt eller soyasaus (etter smak)
- 1 ts sukkerkulør (for farge)
Fremgangsmåte
Skjær løken i skiver. Stek den i smør på svak varme til den blir myk og får litt farge, det tar omlag ½-1 time.
Tilsett vann fra springen i stekepannen og løs opp gjæren i dette. Bryt opp brødskivene i mindre biter og tilsett disse i stekepannen. Rør godt rundt slik at brødet og gjæren blir godt oppløst. La det surre på svak varme til vannet fordamper, og det hele får konsistens omtrent som leverpostei.
Tilsett sukkerkulør for å gi retten fin farge. Tilsett eventuelt soyasaus for å få både farge og litt salt smak.
Fordel pålegget ut på en tallerken og lag rutemønster med stekespade. Smør pålegget på brødskiver. Pålegget oppbevares i kjøleskap.
Rettens opphav
Denne oppskrifta har vi fått av Dag Feldborg. Han forteller at han har den etter sin bestemor på Bygdøy, som lagde pålegget på 1960- og 70-tallet.