
Oberstinnesild
Sild i krydra tomatsaus
Tilbehør
Lett
20minutter
Nordland
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 4 stk spekesild eller 8 stk filéter
- 1 stk løk
- 1 dl nøytral olje (raps, solsikke eller soya)
- 1 dl tomatpuré eller ketsjup
- 1 dl 7% eddik
- 1.5 dl sukker
- 3 stk små sylteagurker
- 3 stk nellikspiker
- 6 stk hele pepperkorn
- 3 stk laurbærblad
Fremgangsmåte
Skjær ut filetene fra spekesilda. Vann ut sildefilétene i 18 timer og skjær dem på skrå i passe biter. Grovhakk løken.
Bland alle ingrediensene til sausen. Legg løk og sild lagvis og hell sausen over. Oberstinnesild holder seg godt i kjøleskap i tette glass.
Rettens opphav
Denne oppskrifta har vi fått av Hege Lamark. Hvilken oberstinne silderetten er oppkalt etter vites ikke!