Oberstinnesild

Oberstinnesild

Sild i krydra tomatsaus

Tilbehør

Lett

20minutter

Nordland

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 4 stk spekesild eller 8 stk filéter
  • 1 stk løk
  • 1 dl nøytral olje (raps, solsikke eller soya)
  • 1 dl tomatpuré eller ketsjup
  • 1 dl 7% eddik
  • 1.5 dl sukker
  • 3 stk små sylteagurker
  • 3 stk nellikspiker
  • 6 stk hele pepperkorn
  • 3 stk laurbærblad

Fremgangsmåte

Skjær ut filetene fra spekesilda. Vann ut sildefilétene i 18 timer og skjær dem på skrå i passe biter. Grovhakk løken.

Bland alle ingrediensene til sausen. Legg løk og sild lagvis og hell sausen over. Oberstinnesild holder seg godt i kjøleskap i tette glass.

Rettens opphav

Denne oppskrifta har vi fått av Hege Lamark. Hvilken oberstinne silderetten er oppkalt etter vites ikke!