
Putesnipp
Søt småbakst.
Brødmat/Bakverk
Middels
1timer
Buskerud
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 5 dl kefir
- 5 dl sukker
- 3 ss hornsalt/hjortetakk
- 125 g smult eller margarin
- 1 kg hvetemel
Fremgangsmåte
Bland sammen kefir, sukker og hjortetakk. Smelt margarin/smult. Ha melet og fettet vekselvis i melkeblandinga. Det vil variere om du trenger å bruke en hel kilo mel – hold igjen på melet så ikke deigen blir for fast.
Kjevle deigen ut til en leiv som er omlag 3-4 mm tykk, og skjær ut snipper med 6-7 cm bredde.
Steik snippene på 225 grader i omlag 8 minutter.
Rettens opphav
Dette er en av flere varianter av «snipper» fra Sigdalsområdet. Oppskrifta er sendt inn av May Britt Dannemark i Sigdal Bygdekvinnelag.