
Franske pepperskiver
Krydret småkake.
Kaker
Middels
1timer
Landsdekkende
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 300 g margarin
- 3 dl sukker
- 1.5 dl lys sirup
- 3 ts ingefær
- 3 ts kanel
- 3 ts nellik
- 1.5 ts natron
- 9 dl kveitemjøl
- 3 dl skålda, grovt hakka mandler
Fremgangsmåte
Smelt margarin, sukker og sirup på middels varme. Rør så det ikkje blir brent. Avkjøl til lunkent. Tilsett krydderet i sukkerblandinga. Bland i mjøl og natron.
Rull deigen til pølser. Pakk pølsene i matpapir og la dei ligge kjølig nokre timar. Skjær pølsene i skiver på omlag 0,5 cm, og legg på plate med bakepapir.
Steikast på 175 grader i 10-12 minutt.
Rettens opphav
Denne oppskrifta har vi fått fra Bjørg Frøystein Huse, som kaller dem svigermors franske pepperskiver.