Kokt laks med agurksalat

laks med sandefjordsmør på tallerken

Porselen lånt av Porsgrunds Porselænsfabrik

Kokt laks med agurksalat

Sunn og god mat som er rask å lage.

Middagsretter

Lett

20minutter

Oslo og Akershus

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 kg laks
  • 1 l vann
  • 0.5 dl salt
  • 1 stk agurk
  • 4 ss eddik
  • 1 ss sukker

Fremgangsmåte

  1. Kok opp vann i en stor kjele. Ta i saltet og fiskestykkene. Skru ned varmen og la fisken trekke i det varme vannet. Når fiske slipper beinet er den ferdig.
  2. Bland sammen vann, sukker og eddik. Skjær opp agurk i skiver med en ostehøvel og legg de i laken. Om du vil kan du gjerne smake til med salt og pepper.

Serveres gjerne med smeltet smør eller persillesmør til.

Rettens opphav

Denne oppskriften er sendt inn av Karin M. Sørum i Lier Bygdekvinnelag. Hun forteller at «Det ble sagt på folkemunne at de arbeidsfolka som jobbet på gårdene i Lier, som hadde fiskerett i Lierelva, hadde med i arbeidskontrakten sin at de ikke skulle ha fisk mer enn 6 dager i uka.»