Lines munker

Lines munker

Saftige og søte inni, salte og sprø utenpå.

Kaker

Middels

45minutter

Aust-Agder

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 3 stk egg
  • 2.5 dl sukker
  • 5.5 dl hvetemel
  • 4 ts bakepulver
  • 2.5 dl kefir
  • 0 ukjent margarin eller smør

Fremgangsmåte

  1. Rør sammen alle ingrediensene til en fin og tykk røre. Jernet skal være varmt, men ikke for varmt. Middels varme, men regulér gjerne litt underveis.
  2. Fyll cirka 2 spiskeskjer (ikke helt opp til kanten) røre i hver grop når jernet er varmt. Munkene skal bli mørkebrune over det hele. Noen bruker egne munkepinner, noen bruker strikkepinner eller grillpinner, noen bruker gaffel. Snu dem første gang når de har blitt lysebrune under (vipp opp litt med en pinne og sjekk). Munkegropene skal ikke være tørre. Øs over smør underveis. Etter første snuoperasjon snur du ganske ofte, helt til de er godt stekt overalt.

Denne porsjonen er nok til 20-30 munker.

Tips!

Både munkerøre og munker egner seg bra til å fryse. Skal du tine munkene er det fint å lunke dem litt i ovnen etter at de er tint. Varme munker smaker best.

Rettens opphav

Denne oppskriften er sendt inn av Holt Bygdekvinnelag. Bilde og oppskrift er hentet fra matboken «En bit av Sørlandet», laget av Siri Fossing og Ida Haugen.
Ingen vet helt hvor denne runde sørlandsbaksten fikk navnet sitt fra. Lignet den på en snauklipt munkeskalle? Eller var det noe annet? Men alle vet at munkene er best når de kommer rett fra jernet og fortsatt er varme.

Se også

array(3) {
  ["acf_fc_layout"]=>
  string(16) "related_articles"
  ["title"]=>
  string(8) "Se også"
  ["ids"]=>
  array(3) {
    [0]=>
    array(1) {
      ["id"]=>
      int(5424)
    }
    [1]=>
    array(1) {
      ["id"]=>
      int(5418)
    }
    [2]=>
    array(1) {
      ["id"]=>
      int(305)
    }
  }
}