Potetlefse

Potetlefse

Tradisjonsmat fra Nesset.

Brødmat/Bakverk

Middels

3timer

Møre og Romsdal

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 2 kg poteter (f.eks. Kerrs Pink)
  • 0 ukjent kveitemel til passe deig

Fremgangsmåte

  1. Kok potetene med skallet på. Potetene renskes mens de er varme. Males 3 ganger, med litt salt.
  2. Ikke bland inn melet i hele potetmassen med en gang, men kna inn mel til passelig deig i emner som gir ca. 4 lefser hver. Emnet skal knas godt, til litt seig deig. Kjevle ut så tynt som mulig.
  3. Takken må ha sterk varme, og lefsene stekes raskt, på begge sider.

Lefsene serveres som kaffemat; med smør og sukker eller sirup

Rettens opphav

Denne oppskriften er sendt inn av Sissel E. Bugge fra Nesset Bygdekvinnelag. Denne lefseoppskriften har lange tradisjoner i Nesset. Sissel forteller at hun lærte å bake disse lefsene av sin svigermor, som har lang erfaring i faget, og som har bakt og levert lefser til folk både fjernt og nært.

Se også

array(3) {
  ["acf_fc_layout"]=>
  string(16) "related_articles"
  ["title"]=>
  string(8) "Se også"
  ["ids"]=>
  array(3) {
    [0]=>
    array(1) {
      ["id"]=>
      int(5315)
    }
    [1]=>
    array(1) {
      ["id"]=>
      int(1800)
    }
    [2]=>
    array(1) {
      ["id"]=>
      int(1028)
    }
  }
}