Ystepudding

Ystepudding

Råmjølksdessert.

Desserter

Lett

2timer

Hordaland

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 2 l råmjølk
  • 2 ss sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ts kanel

Fremgangsmåte

  1. Bruk halvt av det fyrste målet etter kalving og halvt av det 2. målet.
  2. Bland mjølka med sukker og vaniljesukker, ha det oppi ei eldfast skål eller brødform, Strø på kanel. Set det i vannbad i steikeovnen på 150 gr i ca 2 timar. Kjenn med skei når det er passe stivt. Lurt å prøva med litt i ein kopp fyrst, blir det for hardt må ein tilsetja heilmjølk.

Server med raud fruktsaus eller karamellsaus

Rettens opphav

Denne oppskrifta er sendt inn av Anita Jordalen i Egdetveit Bygdekvinnelag. Ho skriv at desserten vart ofte kalla spannost før, pga det vart kokt i eit spann i vannbad.