
Kleppsup
Hverdagskost i Sparbu.
Middagsretter
Middels
30minutter
Nord-Trøndelag
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 2 stk egg
- 2 l melk
- 4 dl mel - blanding av hvete og bygg
- 4 ts sukker
- 1 ts salt
Fremgangsmåte
Deigen
- Tilsett egg og sukker i 5 desiliter melk. Bland i mel til det blir en fast deig. Vi anbefaler å bruke minst 1/4 byggmel.
Suppa
- Tilsett saltet i resten av melka og varm opp til kokepunktet.
- Lag små boller av deigen med ei spiseskje. Legg bollene i melka. La bollene trekke ved kokepunktet i cirka ti minutter, eller cirka fem minutter etter at bollene har flytt opp til overflata av melka.
Server med sukker, og et glass melk
Rettens opphav
Denne oppskrifta er sendt inn av Anne Irene Myhr i Sparbu Bygdekvinnelag.