Kvikako frå Kvam gard

Kvikako frå Kvam gard

Takkesteikte kaker som finst i mange varianter.

Brødmat/Bakverk

Middels

2timer

Oppland

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 5 dl byggmjøl
  • 7 dl heilmjølk, ca
  • 1 ts natron
  • 1 ts salt

Fremgangsmåte

  1. Bland alt, la røra svelle.
  2. Bruk fleskesvor (tøke) til å smørje takka med. Steik på takke på middels varme. Kvikakudn skal vera tynne, bruk ei lita tresleiv til å ha røra på takka med.

Server med rumme og syltetøy, evt. sukker.

Rettens opphav

Denne oppskrifta er sendt inn av Vang Bygdekvinnelag. Dei skriv:
«Kvikako vart oftast laga på stølen. Det er svært mange variantar av desse takkesteikte kakene. Oppskrifta her er frå Gamle Kvam gard – som held i hevd den gamle tradisjonen, fortel Guro Råheim Kvam frå Vang Bygdekvinnelag.»