Badlasuppe

klotvelling i skål

Badlasuppe

Tradisjonsrik rett frå Vossestrand.

Middagsretter

Middels

3timer

Hordaland

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 2 stk egg
  • 2 dl mjølk
  • 3.5 dl kveitemjøl
  • 1 stk røykt svineknoke
  • 0 ukjent røykt lammekjøt

Fremgangsmåte

  1. Lag røre av egg, mjølk og kveitemjøl.
  2. Kok opp vatn. Bruk ei stor sleiv og slepp enkeltvis nedi små ballar av røra. Kokast i 15 minutt på svak varme.
  3. Bland kraft frå kokt røykt svineknoke og røykt lammekjøt og bland i mjølk. Legg dei kokte badlane oppi mjelke-/kraftsuppa.

Server badlasuppen med det kokte røykekjøtet innåt.

Rettens opphav

Denne oppskrifta er sendt inn av Anita Jordalen i Egdetveit Bygdekvinnelag. Ho har oppskrifta frå Per Anders Tvete. Han skriv:
«Badlasuppe var noko ho mor laga. Eg veit at Sittona Dregalid, tanto mi, laga det, so mest sannsynleg har dei lert det av bestemor her på Tveito (Vossestrand). «