Rosenpudding

kuvert på blondeduk

Rosenpudding

Gammel oppskrift fra Skjeberg.

Desserter

Middels

30minutter

Østfold

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 l sød fløte
  • 12 stk plader rød gelatin
  • 4 ss raffinade
  • 8 ss kognak

Fremgangsmåte

Gelatinen løses opp paa vanlig maade og fløden piskes med raffinade og tilsættes det øvrige. Serveres i høy vase.

Tidligere var det mulig å kjøpe rødfarget gelatin til desserter. Dette får man ikke lenger tak i, men man kan «gjenskape» desserten ved å bruke noen dråper rød konditorfarge.

Gelatinen legges i bløt i kaldt vann. Vannet klemmes ut, og gelatinen løses opp i litt kokende vann. Raffinade er det samme som sukker.

 

Rettens opphav

Denne oppskriften er sendt inn av Skjeberg Bygdekvinnelag.