Seldals-komler

Gryte som damper

Seldals-komler

God og mettende middag.

Middagsretter

Middels

3timer

Rogaland

Lagre som favoritt

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Skrell så mange poteter du vil lage komle av. Riv det på kjøttkvern eller rivjern. Ha oppi salt og hvetemel. Bruk ei tresleiv til å røre inn hvetemelet. Når sleiva står stille i blandingen, og ikke rører på seg er nok hvetemel i deigen.
  2. Kok opp salt lammekjøtt og la det koke noen timer til kjøttet er mørt.
  3. Ta av skinnet på ei morrpølse og skjær i cirka 0,5 cm tykke skiver.
  4. Form ei rund komle i handa, stikk inn en morrpølsebit i midten, og legg i varmt saltvann. Når man er ferdig med å forme komlene med morrpølse kan de koke i cirka 1 time, sammen med salt kjøtt.

Server komle med morrpølse sammen med steikte pølsebiter, steikt bacon i biter, kålerabistappe og smelta smør.

Rettens opphav

Denne oppskrifta er sendt inn av Bjørg Seldal i Fjellbygda Bygdekvinnelag fra Sandnes i Rogaland.