
Seldals-komler
God og mettende middag.
Middagsretter
Middels
3timer
Rogaland
Lagre som favoritt
Ingredienser
Fremgangsmåte
- Skrell så mange poteter du vil lage komle av. Riv det på kjøttkvern eller rivjern. Ha oppi salt og hvetemel. Bruk ei tresleiv til å røre inn hvetemelet. Når sleiva står stille i blandingen, og ikke rører på seg er nok hvetemel i deigen.
- Kok opp salt lammekjøtt og la det koke noen timer til kjøttet er mørt.
- Ta av skinnet på ei morrpølse og skjær i cirka 0,5 cm tykke skiver.
- Form ei rund komle i handa, stikk inn en morrpølsebit i midten, og legg i varmt saltvann. Når man er ferdig med å forme komlene med morrpølse kan de koke i cirka 1 time, sammen med salt kjøtt.
Server komle med morrpølse sammen med steikte pølsebiter, steikt bacon i biter, kålerabistappe og smelta smør.
Rettens opphav
Denne oppskrifta er sendt inn av Bjørg Seldal i Fjellbygda Bygdekvinnelag fra Sandnes i Rogaland.