Rådyrsteik fra Wilberg

Gryte som damper

Rådyrsteik fra Wilberg

Enkel og saftig rådyrsteik som i stor grad passer seg selv.

Middagsretter

Lett

3timer

Oslo og Akershus

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1.5 kg rådyrstek
  • 1 ss salt
  • 0.5 ss pepper
  • 4 dl vann
  • 4 dl melk
  • 3 ss margarin
  • 4 ss hvetemel
  • 2 ss godt smør
  • 3 ss fløte
  • 3 stk geitostskiver

Fremgangsmåte

Gni steika inn med salt og pepper før den brunes i steikepanne, sag evt av utstikkende bein. Ha steika over i gryte. Tilsett like deler vann og melk så det dekker steika. Har du saget over beinet lar du det koke med i gryta. Småkokes under lokk i 2-3 timer

Saus
Lag meljevning av margarin og mel og ha i krafta, tilsett smør, fløte, geitost og smak til med krydder

Server gjerne med poteter, rosenkål og gulrøtter. Pynt gjerne med persille

NB! Alle mål i oppskrifta er omtrentlige mål – smak deg fram.

Rettens opphav

Denne oppskriften er sendt inn av Sørum Bygdekvinnelag. Oppskriften er fra Gerd Wilberg, som er medlem i laget. Gerd giftet seg i 1969 og flyttet til Wilberg i Sørum. Hun fikk da oppskrifta av sin svigermor og har brukt den siden.