
Rådyrsteik fra Wilberg
Enkel og saftig rådyrsteik som i stor grad passer seg selv.
Middagsretter
Lett
3timer
Oslo og Akershus
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 1.5 kg rådyrstek
- 1 ss salt
- 0.5 ss pepper
- 4 dl vann
- 4 dl melk
- 3 ss margarin
- 4 ss hvetemel
- 2 ss godt smør
- 3 ss fløte
- 3 stk geitostskiver
Fremgangsmåte
Gni steika inn med salt og pepper før den brunes i steikepanne, sag evt av utstikkende bein. Ha steika over i gryte. Tilsett like deler vann og melk så det dekker steika. Har du saget over beinet lar du det koke med i gryta. Småkokes under lokk i 2-3 timer
Saus
Lag meljevning av margarin og mel og ha i krafta, tilsett smør, fløte, geitost og smak til med krydder
Server gjerne med poteter, rosenkål og gulrøtter. Pynt gjerne med persille
NB! Alle mål i oppskrifta er omtrentlige mål – smak deg fram.
Rettens opphav
Denne oppskriften er sendt inn av Sørum Bygdekvinnelag. Oppskriften er fra Gerd Wilberg, som er medlem i laget. Gerd giftet seg i 1969 og flyttet til Wilberg i Sørum. Hun fikk da oppskrifta av sin svigermor og har brukt den siden.