Stekt flesk og kålrotstappe

bestikk kuvert

Stekt flesk og kålrotstappe

Tradisjonell middagsmat etter oppskrift fra Skedsmo.

Middagsretter

Lett

30minutter

Oslo og Akershus

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 500 g flesk
  • 6 stk poteter
  • 1 stk liten kålrot
  • 20 g smør
  • 1.5 dl melk

Fremgangsmåte

  1. Skjær flesket i skiver. Varm en panne godt. Ha i litt olje om flesket er svært magert. Legg i fleskeskivene, demp varmen og stek skivene lysebrune på hver sida, cirka 10 minutter. Krydre med salt, pepper eller annet krydder etter eget ønske.
  2. Skrell poteter og kutt i cirka 4 biter. Skrell kålrota, del den opp i biter på samme størrelse.
  3. Kok poteter og kålrot møre. Hell av vannet når bitene lett faller av kniven man kjenner på dem med. Mos dem sammen med smør og spe med melk litt etter litt til stappa får en fin konsistens. Smak til med salt og pepper.

Server flesket sammen med kålrotstappa. Tyttebær smaker godt til.

Rettens opphav

Denne oppskrifta er sendt inn av Skedsmo Bygdekvinnelag.