Sandkaker

Sandkaker

Gode kaker som lett slipper formene.

Kaker

Middels

45minutter

Østfold

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 250 g meierismør
  • 190 g melis
  • 1 stk egg
  • 60 g malte, skåldete mandler
  • 375 g hvetemel

Fremgangsmåte

Denne oppskriften gir cirka 50 kaker. 

  1. Pisk smør og melis hvitt. Rør i egg og malte, skåldete mandler og hvetemel.
  2. Klem ut deigen i sandkakeformer (trenger ikke å smøres) og stek midt i ovnen ved 175 grader i cirka 10 minutter. Kakene has ut av formene med en gang.

Rettens opphav

Denne oppskriften er sendt inn av Ragnhild Risengi Høie og Kirkefjerdingen Bygdekvinnelag. Hun skriver:
«Denne oppskriften fikk jeg av min søster som hadde fått den av vår mor som hadde fått den av vår svigerinne.»