
Glohani
Før i tida var "glohani" høydepunktet for barna når mor bakte brød.
Brødmat/Bakverk
Lett
60minutter
Nord-Trøndelag
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 50 g smør/margarin
- 5 dl melk
- 50 g gjær
- 1 ts salt
- 2 ts sukker
- 1.2 cl hvetemel eller med sammalt rug/hvete
Fremgangsmåte
- Smelt smør/margarin (eller bruk 0,5 dl olje), tilsett melk og avkjøl (eller varm) til fingervarm blanding. Rør ut gjæren i litt av væsken, og tilsett resten.
- Del av passende emner, som klappes til og heves. Stekes direkte på ovnsplata, vedovn eller på ei takke.
Smaker godt med smør og brunost på.
Rettens opphav
Denne oppskrifta er sendt inn av Skogn Bygdekvinnelag. De skriver:
«Dette var et høydepunkt for barna når mor bakte brød. Da ble det en liten klatt deig til overs som barna fikk lage sin egen lille glohani av, – klappet ut med hånden og stekt på vedovnen»