Mor Sæther-snipper

Mor Sæther-snipper

Gode myke snipper.

Kaker

Lett

1døgn

Hedmark

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 l kulturmelk
  • 1 kg sukker
  • 100 g hjortetakk
  • 4 stk egg
  • 250 g smeltet smør
  • 1 ts kardemomme
  • 2 kg hvetemel

Fremgangsmåte

  1. Rør sammen alle ingrediensene til en deig, og la den stå kaldt natten over.
  2. Kjevle tykk som til smultringer, strø med farin og skjær ut til snipper.
  3. Stekes ved 230 grader til de er gyldne

Rettens opphav

Denne oppskrifta er sendt inn av Odal Bygdekvinnelag. De skriver:
«»Mor Sæther-snipper» er en god gammel oppskrift fra Knapper i Nord Odal. Kakene ble ofte brukt som mellommåltid,og da ofte med melk eller kaffe til. Før «Nestlegrøten» sin tid ble snippene bløtt opp i lunken melk og brukt som barnegrøt.