Fløtekaker fra Eidsvoll

Fløtekaker fra Eidsvoll

Luftige småkaker.

Brødmat/Bakverk

Middels

1.5timer

Oslo og Akershus

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 6 stk egg
  • 5 dl kremfløte
  • 180 g hvetemel
  • 6 ss sukker

Fremgangsmåte

1. Skill eggene og visp eggedosis av sukker og eggeplommene.
2. Visp fløten nesten stiv og bland forsiktig inn eggedosisen.
3. Løft inn de stivpiskede eggehvitene og melet.
4. Fyll røra i smurte sandkakeformer eller papirformer.
5.Stekes ved 125 grader i 45 minutter eller 100 grader i 75 minutter til de er lyse gule.

Rettens opphav

Denne oppskrifta er sendt inn av Unni Weng i Eidsvoll Bygdekvinnelag. Hun skriver:
«Disse kakene ble stekt i vedfyrt bakerovn etter at brødene var ferdig stekt, slik at en fikk utnyttet ettervarmen. Oppskrifta har jeg fått av Ingrid Grue, æresmedlem i Eidsvoll Bygdekvinnelag.»