
Potetflatbrød
Tradisjonell og gamal måte å bake på.
Brødmat/Bakverk
Middels
3timer
Oppland
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 2 kg kokte malte poteter
- 1 dl vatn
- 1 ts salt
- 1 kg sammale grovt kveitemjøl
- 0 ukjent byggmjøl til utbaking
Fremgangsmåte
- Bruk mandelpotet med skalet på. Kok, skrell og mal potetene.
- Ta vatnet, saltet og noko av mjølet og rør til ein seig, laus deig i kjøkkenmaskin. Ha i dei malte potetene og mjølet og rør saman til ein fast deig.
- Lag alle emna ferdig før du tek til å steike, da blir ikkje deigen så oppbløytt.
Kjevle ut og steik på takke.
Litt av kveitemjølet kan gjerne byttes ut med litt byggmjøl.
Rettens opphav
Potetflatbrød er brukt saman med det meste i Gudbrandsdalen. Godt til både kjøt og fiskerettar.
Denne oppskrifta kjem frå Dovre Bygdekvinnelag.