Potetflatbrød

kjevle på bord

Potetflatbrød

Tradisjonell og gamal måte å bake på.

Brødmat/Bakverk

Middels

3timer

Oppland

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 2 kg kokte malte poteter
  • 1 dl vatn
  • 1 ts salt
  • 1 kg sammale grovt kveitemjøl
  • 0 ukjent byggmjøl til utbaking

Fremgangsmåte

  1. Bruk mandelpotet med skalet på. Kok, skrell og mal potetene.
  2. Ta vatnet, saltet og noko av mjølet og rør til ein seig, laus deig i kjøkkenmaskin. Ha i dei malte potetene og mjølet og rør saman til ein fast deig.
  3. Lag alle emna ferdig før du tek til å steike, da blir ikkje deigen så oppbløytt. Kjevle ut og steik på takke.

Litt av kveitemjølet kan gjerne byttes ut med litt byggmjøl.

Rettens opphav

Potetflatbrød er brukt saman med det meste i Gudbrandsdalen. Godt til både kjøt og fiskerettar.
Denne oppskrifta kjem frå Dovre Bygdekvinnelag.