
Bordstabel
Ei av de få tradisjonelle julekakene som har norsk opprinnelse.
Brødmat/Bakverk
Middels
2timer
Oppland
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 1 stk egg
- 1 ss fløyte
- 125 g sukker
- 250 g kveitemjøl, ca
- 125 g smør
- 2 stk eggekviter (fyll)
- 120 g melis (fyll)
- 120 g skolda malte mandlar (fyll)
Fremgangsmåte
Kaker:
- Visp saman egg, fløyte og sukker.Tilset mjøl og mjukt smør vekselvis. Elt deigen saman, og la han stå kaldt ei stund.
Fyll:
Visp eggekvitene stive med melis og ha i mandlar.
Kjevle deigen ut til ein tunn leiv (ca 2mm). Lag kakene 2×8 cm. Legg ei stripe med fyll langs midten av kaka. Steik kakene lyse gule i omn på 180-190 grader i knapt 10 minutt.
Rettens opphav
Denne oppskrifta er sendt inn av Dovre Bygdekvinnelag. Dei skriv at dette nok er ein av dei opprinnelege 7 slaga «alle» baka til jul. Dei er og av dei få julekakeoppskriftene som har norsk opprinnelse.