Avletter frå Dovre

F.v.: Skrivabrød (avletter med åkost), rumbrød og avletter (foran til høyre)

Avletter frå Dovre

Avletter høyrer heime på kakebordet i festlege lag.

Brødmat/Bakverk

Middels

4timer

Oppland

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 3 stk koppar fløyte
  • 1 stk kopp vatn
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 3 dl kveitmjøl, ca.

Fremgangsmåte

  1. Visp alt i hop til ei jamn røre. La ho svelle litt. Steik i avlettjern, eller krumkakejern.

På bildet ser du også skrivabrød og rumbrød (trykk på linkene for å se oppskrift).

Rettens opphav

Denne oppskrifta er sendt inn av Dovre Bygdekvinnelag. Dei skriv:
«Avletter er ei turr kake som er mykje brukt i Gudbrandsdalen. I Ottadalen ofte brukt attåt rumgrauten, mens andre stader slik ho er som kaffemat.
Avletta ligg fremst til høgre i biletet.»