
Leverpostei
Gammel oppskrift fra Torpedal.
Tilbehør
Middels
45minutter
Østfold
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 400 g lever
- 200 g spekk
- 0.5 stk løk
- 5 stk ansjos
- 2 stk store egg
- 1.5 dl kremfløte
- 2 ss mel
- 2 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 0.25 ts ingefær
Fremgangsmåte
- Mal lever, spekk, løk og ansjos to ganger. Rør i resten.
- Kle en form med tynne skiver av spekk. Ha i røren. Stekes i vannbad, ved cirka 180 grader i rundt en time.
Rettens opphav
Denne oppskriften er sendt inn av Berit Hafsrød Kristiansen i Torpedal og Asak Bygdekvinnelag. Hun skriver at oppskriften på leverpostei er en gammel oppskrift som min svigermor brukte når hun bodde på gård i Torpedal og hadde slakt.