Syltede rødbeter

Syltede rødbeter

Godt tilbehør.

Tilbehør

Lett

50minutter

Østfold

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 kg rødbeter
  • 2 ts salt
  • 0.5 ss karve
  • 3 dl eddik
  • 3 dl vann
  • 4 dl sukker

Fremgangsmåte

  1. Vask rødbetene godt og kok dem møre i vann med salt i ca. 40 min.
  2. Når rødbetene er kokt, hell dem i vasken, ta kaldt vann over og gni av skinnet. Skjær dem i skiver, gjerne med riflekniv og legg dem på glass. Legg karve lagvis.
  3. Kok opp eddiklaken av eddik, vann og sukker, og hell den kokende over rødbetene. Fyll glasset helt opp og skru på lokket med en gang.

Du kan lese mer om konservering av frukt og grønt i denne artikkelen.

Rettens opphav

Denne oppskriften er sendt inn av Rygge Bygdekvinnelag. Beter har vært dyrket i Norge i lang tid. Sylting er en gammel måte å konservere råvarer på for å forlenge holdbarheten.