Hvetekake

Hvetekake

God kake til jul - og resten av året.

Kaker

Middels

2timer

Østfold

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 2 kg hvetemel
  • 2 ts salt
  • 1 dl sukker
  • 100 g margarin
  • 0.5 ts kardemomme
  • 15 dl melk
  • 50 g gjær

Fremgangsmåte

  1. Bland de tørre ingrediensene i en bakebolle. Varm opp melken til den er fingervarm og rør ut gjæren. Hell melkeblandingen over melet.
  2. Elt deigen i en kjøkkenmaskin med eltekrok. Elt så inn det romtempererte smøret og elt gjerne i 10-15 min. Hev så deigen i ca. 40 minutter og bak ut 4 hvetekaker. De etterheves i ca. 30 minutter.

Stekes ved 210 grader i ca. 25-30 minutter.

1 porsjon gir 4 hvetekaker.

Rettens opphav

Denne oppskriften er sendt inn av Eva Kubberød Utne i Rygge Bygdekvinnelag. Hun skriver:
«Min tante stekte alltid hvetekake til jul, men den smaker utmerket hele året.»