
Hvetekake
God kake til jul - og resten av året.
Kaker
Middels
2timer
Østfold
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 2 kg hvetemel
- 2 ts salt
- 1 dl sukker
- 100 g margarin
- 0.5 ts kardemomme
- 15 dl melk
- 50 g gjær
Fremgangsmåte
- Bland de tørre ingrediensene i en bakebolle. Varm opp melken til den er fingervarm og rør ut gjæren. Hell melkeblandingen over melet.
- Elt deigen i en kjøkkenmaskin med eltekrok. Elt så inn det romtempererte smøret og elt gjerne i 10-15 min. Hev så deigen i ca. 40 minutter og bak ut 4 hvetekaker. De etterheves i ca. 30 minutter.
Stekes ved 210 grader i ca. 25-30 minutter.
1 porsjon gir 4 hvetekaker.
Rettens opphav
Denne oppskriften er sendt inn av Eva Kubberød Utne i Rygge Bygdekvinnelag. Hun skriver:
«Min tante stekte alltid hvetekake til jul, men den smaker utmerket hele året.»