
Skrullo (krumkaker)
Skrullo er tradisjonsbakst i mange bygder, gode til blant anna moltekrem.
Brødmat/Bakverk
Middels
2timer
Oppland
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 4 stk egg
- 250 g sukker
- 250 g smør
- 250 g hvetemel
- 3 ts vaniljesukker
- 2 dl vatn
Fremgangsmåte
- Visp eggedosis, ha i smeltet avkjølet smør, mel og vaniljesukker. Lag en glatt røre, ha i vatn og la røra svelle.
- Steik røra i jern og rull kakene sammen til kremmerhus. Fra gammelt av lagde de ofte bare en liten bøy på skrullene.
Rettens opphav
Denne oppskrifta er sendt inn av Lesjaskog Bygdekvinnelag. De skriver:
«Skrullo er tradisjonsbakst som enten blir servert på kakebordet eller som dessert ved sidan av for eksempel moltekrem»