Sirupskake frå Sør-Fron

kjøkkenutstyr på hylle

Sirupskake frå Sør-Fron

Kake som er mykje baka på barneskulen i bygda.

Kaker

Lett

1timer

Oppland

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 10 dl kefirmjølk
  • 500 g sirup
  • 500 g sukker
  • 3 ss appelsinmarmelade
  • 3 ts nellik
  • 2 ts ingefær
  • 1 ts pepar
  • 1 stk kopp rosinar
  • 1100 g mjøl
  • 3 ts natron

Fremgangsmåte

  1. Rør saman kefirmjølk, sirup, sukker og appelsinmarmelade. Tilsett: nellik, ingefær og pepar, og rosinar som har stått ei lita stund i kokande vatn. Bland mjøl og natron og tilsett dette.
  2. Steik i stor langpanne ved ca 200 grader i 30 minutt. Skru ned til 150 grader og steik vidare i 15 minutt til.

Rettens opphav

Denne oppskrifta er sendt inn av Sør-Fron Bygdekvinnelag. Dei skriv at Midtbygda Skule fekk oppskrifta av Berit Viken for lenge sidan. Den har vore brukt til fest mange gonger, fortel Eli Ringen frå Sør-Fron Bygdekvinnelag.